Posiłek w Werandzie to przyjemność godna celebracji.
To tu na Państwa oczach przygotujemy wyjątkowy molekularny deser, który wyłoni się z tajemniczej mgły ciekłego azotu, dla miłośników arabiki najwyższej jakości zaparzymy kawę w chemexie, a dla uczczenia wyjątkowej okazji otworzymy Prosecco szablą.
Wyrafinowane kompozycje smakowe i szacunek do wysokiej jakości produktu – to idea, która towarzyszy nam przy tworzeniu menu. Odnajdziecie w nim klasyki światowej kuchni, sezonowe inspiracje i kreacyjne dania naszego Szefa Kuchni Macieja Mateckiego, który każdego dnia zaskakuje przysmakami spoza karty.
W Werandzie skosztujecie doskonałego kawioru z jesiotra syberyjskiego, steka Wagyu czy foie gras, ale też sznycla wiedeńskiego, burgera wołowego czy sajgonek.
Zachwycicie się bogactwem deserów, doskonałą selekcją win pochodzących od wiodących producentów i wyborem kaw speciality.
Szykowne wnętrza inspirowane artystowskim klimatem Belle Époque i awangardowym stylem art deco, tworzą wyjątkową oprawę dla spotkań z rodziną i przyjaciółmi, niespiesznym lunchom czy romantycznym kolacjom we dwoje. Intymności sprzyjają kameralne sale, nastrojowa muzyka i blask świec.
Uroku dodaje malownicze otoczenie Parku Kazimierza Wielkiego z monumentalną Fontanną Potop, które podziwiać można z wysokich okien naszej restauracji.
W ciepłe dni rozsiąść się można przy stolikach w ogrodzie przy parku. W zielonym cieniu wiekowych drzew łatwo zapomnieć o zgiełku i spiesznym rytmie miejskiego życia.
Dla poszukujących najbardziej ekscytujacych kulinarnych doznań stworzyliśmy formułę kolacji w ciemności Czarny Diament. Menu jest tajemnicą, na sali panują nieprzeniknione ciemności, a kelnerzy obsługują w noktowizorach. Podczas wieczoru nie brakuje doskonałych smaków, humoru i niezapomnianej zabawy.
Dla koneserów stworzyliśmy również jedyną w regionie palarnię cygar. Można się tu delektować aromatami ręcznie robionych cygar z Nikaragui, Kuby, Hondurasu czy Dominikany oraz perfekcyjnie dobranymi do nich trunkami najwyższej klasy.